Jdi na obsah Jdi na menu

Připojení výměníkové stanice JE (Jablonecká Energetická):

27.10. technici z JE provedli průzkum stavu připojení výměníkové stanice a bylo zjištěno, že TV byla při rekonstrukci ležatého hlavního rozvodu nepřipojena. v té době už výměník nebyl v provozu a tedy to nebylo potřeba. V úterý 31.10. bude odstavena TV v celém objektu od 9:00 do 14:00 a provedeno napojení okruhu TV na výměník JE. Uživatelé bytů budou seznámeni s touto skutečností nejdéle den předem vývěskou a důvěrníky.

Oprava fasády na objektu 3479/39:

Vlivem poškození dlažby na balkoně ve 4. patře došlo k zatékání do fasády na vnějším rohu domu. Práce vyžadovala postavit lešení. Zahájena byla 9.října. Byla udělána nová dlažba na balkoně v posledním patře, otlučeno všechno z fasády až na zdravé jádro, opraveno zateplení, opraveno jádro fasády a povrch byl ošetřený silikonovou barvou v původním odstínu. Několik dnů se práce pozdržela, protože se čekalo na dodání speciální barvy. Práce byla dokončena ne středu 25.10. a ten den byla ukončena platba za lešení.

Nátěr vrat garáží v bytovém domě ve Hřbitovní, garáží v Žitné ulici:

V červenci a v srpnu byly provedeny nátěry všech garážových vrat, jak ve Hřbitovní, tak v Žitné ulici. Vrata byla obroušena, proveden základní nátěr a dva vrchní, včetně nátěru pantů. Současně byly natřeny elektro-rozvaděče u vchodů do domů.

Oprava dešťových svodů v bytovém domě:

Dne 2.5.2023 byly všechny tři dešťové svody prohlédnuty kamerou. Na základě toho, a vzhledem k havárii na svodu ve vchodu 43, bylo rozhodnuto o rozsahu opravy.

Dne 26.5.2023 provádí firma http://kanalizace-charvat.cz/ opravu dešťových svodů ve vchodu 3481/43 a 3480/41. Ve vchodu 43 je litinová roura prasklá mezi 1. a 2. patrem a do bytu v prvním podlaží zatéká. Ve vchodu 41 je roura, až na cca 2 metry shora, vyměněná za plastovou. Bude tedy dokončeno napojení na vstupu ze střechy.

Oprava je prováděna vyplněním potrubí plastovým rukávem, nasyceným speciálním epoxidem a vytvrzeným UV lampou. Do potrubí se vsune rukávec a tlakem z kompresoru se obrátí v rouře na líc a přilne ke stěně. Pak se spustí dolů UV lampa a epoxid se vytvrdí. Detaily si prostudujte na http://kanalizace-charvat.cz/.

V prvním vchodu je svod opravený v minulosti a snímky nevykazují žádná poškození.

Objednávka byla vystavena 8.5.2023 celkem na 82570 Kč, je k nahlédnutí v kanceláři BDK. Cena není přemrštěná, protože kdyby se měla celá stoupačka čtyři patra vč. vyústění ze střechy vybourat, dát nová roura a opět zazdít vč. opravy linkrusty a dlažby, byla by oprava nákladnější a obtěžování nepořádkem si raději nepředstavovat.

____________________________________________________________________________________

Odečty náměru tepla a spotřeby vody, odečty spotřeby elektřiny v garážích:

Do 10.1.2023 provede VIPA dálkové odečty náměrů tepla a spotřebu vody v bytech.

Do 20.2.2023 odevzdejte odečet elektroměru v garáži. Kartu k zapsání odečtu obdržíte od svého důvěrníka vchodu. Neodevzdáte-li kartu do termínu, bude vám započítán průměr za minulé roky, což může být velmi nevýhodné.

Závady po revizi plynu:

Koncem měsíce dubna, termín bude na nástěnce, bude provedena kontrola oprav v bytech, vyplývajících z revize plynu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář